Valikko

Vastuullinen valinta - hautajaiset vastuullisesti

Vastuullinen valinta, päätös tulevien sukupolvien hyväksi

Meillä HOK-Elannon Hautauspalvelulla on valikoimissamme huolella valikoituja tuotteita, joiden valmistuksessa ja käytössä on huomioitu ekologisuus mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Vastuullisuus tarkoittaa meille paljon muutakin kuin pelkästään ekologisuutta. Toimintamme on läpinäkyvää ja eettistä, samaa vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme. Vastuullisuus näkyy tuotteissamme ja suosimme kotimaisia valmistajia sekä materiaaleja. Yhteistyökumppanimme pyrkivät hankkimaan raaka-aineet mahdollisimman läheltä ja ekologisesti.  

Valitsemalla kotimaisia tuotteita ja palveluita, varmistamme suomalaisen työn jatkuvuutta.  

Vastuullinen Valinta tuotteidemme keskiössä on ollut halu kantaa vastuu tulevien sukupolvien puolesta. Vastuu ympäristön sekä ihmisten hyvinvoinnista kuuluu meille kaikille. Vastuullisen valinnan arkut ja uurnat ovat avainlipputuotteita. 

Kuljetus

Kaikki me haluamme elää turvallisessa, hyvinvoivassa ja puhtaassa ympäristössä. Yhteisen ympäristömme eteen on tehtävä valintoja ja tekoja. Tarkastelemme kuljetuksen ekologisuutta ja hiilijalanjälkeä koko ajan kehittämällä ja suunnittelemalla toimintaamme niin, että se on mahdollisimman vastuullinen ja pyrimme minimoimaan ympäristövaikutukset. 

Ympäristövaikutuksia voi vähentää monin eri tavoin ja niihin voi vaikuttaa.  

Lupaamme että, 

  • Ajokalustomme on uusi ja ajanmukainen. 
  • Huollamme ja ylläpidämme kalustoamme säännöllisesti. 
  • Kuljettajamme ovat ammattitaitoisia, ajotapa turvallinen ja taloudellinen. 
  • Suunnittelemme ajoreitit mahdollisimman joustaviksi, reitityksessä pyritään välttämään ruuhkia ja otetaan huomioon ajo-olosuhteet.

Muistotilaisuudet

Muistotilaisuus on tärkeä osa hautajaisia ja siksi olemme halunneet kiinnittää vastuullisuudessa huomiota myös sen toteuttamiseen. Olemme varmistaneet toimittajiltamme, että he toimivat vastuullisuuden periaatteiden mukaan ekologisuus huomioiden. Yhteistyökumppanimme Juhlamintut ja Memori-juhlasalit ovat tehneet omat vastuullisuus ohjelmansa ja kehittäneet menut niiden ympärille. 

Tutustukaa menuihin tästä: 

Juhlamintut   Memori-juhlasalit 

Teemme oman osuutemme, jotta Suomesta tulisi meille kaikille entistä parempi paikka elää.
Tutustukaa HOK-Elannon vastuullisuusohjelmaan

Arkut

Luonto-arkut valmistetaan suomalaisesta hongasta Punkalaitumella SHT-Tukun tehtaalla. Niissä käytetty puu on sertifioitua ja täyttää tavoitteemme ekologisuudesta sekä luonnon hyvinvoinnista. Arkun pinta on käsitelty luonnonvahalla ja värivaihtoehtoja löytyy herkästä vaaleasta jykevään tummaan tervaan. Arkun sisustus on pellavaa.

Uurnat

Kotimaiset Tierra Finlandian uniikit ja ekologiset uurnat muotoillaan yksilöllisesti käsityönä Turussa. Tierra-uurnat tukevat ja vahvistavat luonnon omaa kiertokulkua: suomalainen puna- ja valkosavi jatkaa kiertoa ravitsemalla taas uudestaan maata ja vesistöä. Valmistajan koko tuotantoprosessi on ekologinen materiaaleja ja valmistustapaa myöden. 

Kotimaiset Benutree-uurnat valmistetaan Sääksjärvellä ja niiden materiaalit ovat perisin Suomen luonnosta. Benutree-uurnat ovat 100 % biohajoavia. Uurnan hintaan sisältyy valitsemanne muistopuu.
Muistopuun voi istuttaa symboliseksi muistomerkiksi paikkaan, joka on täynnä muistoja yhteisistä hetkistä.

Hautausmaan esimerkiksi ollessa kaukana, Muistopuu tuo muistelun lähemmäs teitä.

Jos uurna halutaan haudata muualle, kuin hautausmaalle, Muistopuun voi istuttaa uurnahaudan päälle. Uurna maatuu puhtaasti ja nopeasti. Näin tuhkasta tulee osa luontoa.

Muistopuun vaihtoehtoina koivu, kuusi tai mänty.

Kukat

Käytämme Vastuullisen valinnan sidontatöissä mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tai mahdollisimman lähellä tuotettuja kukkia ja vihreitä. Suosimme sidontatöissä kimppuja, joissa käytetään mahdollisimman vähän lisämateriaaleja. Mallistomme surulaitteissa käytetty sidontapohja on valittu ekologisuus huomioiden.