Valikko

Kuljetus

Viimeiselle matkalle

Käytössänne on ensiluokkainen kuljetuskalusto vainajien kuljettamiseen. Meille on kunnia-asia hoitaa jokaisen vainajan valmistelu arkkuun ja kuljetus arvokkaasti sekä kiirehtimättä.

Kuljetamme myös tarvittaessa uurnan krematoriolta hautausmaalle puolestanne

Kuljettajamme hoitavat vainajan noudon, pukemisen ja arkkuun asettamisen, minkä jälkeen vainaja siirretään arkussa yleensä kappelille tai muuhun vastaavaan tilaan odottamaan hautaustilaisuutta.

Perinteisesti vainaja puetaan arkkuun asettamisen yhteydessä valkeaan puuvilla- tai pellavapaitaan ja puuvillasukkiin. Halutessanne hänet voidaan pukea myös omiin vaatteisiinsa. Omat vaatteet voivat olla arkiasu, yöpaita tai juhla-asu, puku tai leninki.

Arkkuun voi laittaa mukaan myös muistoesineen

Omaiset voivat halutessaan olla vainajan siirrossa mukana. Järjestämme teille rauhallisen ja kiireettömän hetken hyvästelyyn avoimen tai suljetun arkun vierellä.

Kuljetus kotoa

Jos vainaja on kuollut kotiin ja on ollut saattohoidon tai kotisairaanhoidon piirissä, meiltä voi tilata vainajan siirron kotoa paareilla sairaalan kylmiöön. Hautausasioita voitte tulla hoitamaan myöhemmin mihin tahansa hautaustoimistoomme. Kuljetuksen voi tilata päivystyspuhelimesta 050 3471555.

Ulkomaille tai takaisin Suomeen

Hautaustoimistomme hoitaa halutessanne kaikki tarvittavat paperit ja toimenpiteet puolestanne.

Järjestämme vainajien kuljetukset ulkomaille ja kotiutukset Suomeen. Kannattaa olla yhteydessä sen maan konsulaattiin, mihin vainaja viedään. Konsulaatista saatte tiedon tarvitsemistanne asiakirjoista. Asiakirjat ja vainajalle tehtävät toimenpiteet vaihtelevat tilanteen ja maan mukaan, mihin vainaja aiotaan viedä.

Suurin osa maista vaatii, että vainaja asetetaan arkun sisälle laitettuun sinkkisuojaan. Tavallisesti vainajalle tulee tehdä myös formalisointi.

Jos Suomen kansalainen kuolee ulkomailla. Ensimmäisenä on hyvä tarkistaa, onko hänellä voimassa oleva matkavakuutus. Jos on, yleensä vakuutusyhtiö hoitaa puolestanne kaikki vainajan kotiutukseen liittyvät järjestelyt.

Ajoneuvomme