Valikko

Kuljetus

Vainajan kuljetus 

Hoidamme vainajan kuljetukset ensiluokkaisella kalustolla ja kuljettajamme ovat alansa ammattilaisia. 

Kuljettajamme hoitavat vainajan pukemisen ja arkkuun laiton, minkä jälkeen vainaja kuljetetaan arkussa yleensä kappelille tai muuhun vastaavaan tilaan odottamaan hautajaisia. Kuljetamme myös tarvittaessa uurnan krematoriolta hautausmaalle puolestanne.

Perinteisesti vainaja puetaan arkkuun asettamisen yhteydessä valkeaan hautaustoimiston paitaan ja puuvillasukkiin. Lisätietoa vainajan vaatetuksesta löydätte vaatetus sivultamme. Vainaja voidaan pukea myös omiin vaatteisiin. Oma vaate voi olla arkiasu, yöpaita tai juhla-asu, puku tai leninki. Arkkuun voi laittaa mukaan myös muistoesineen.

Omaiset voivat halutessaan olla vainajan siirrossa mukana. Järjestämme rauhallisen ja kiireettömän hetken hyvästelyyn avoimen tai suljetun arkun vierellä. 

Kuljetus kotoa 

Jos vainaja on kuollut kotiin ja on ollut saattohoidon tai kotisairaanhoidon piirissä, meiltä voi tilata vainajan siirron kotoa paareilla sairaalan kylmiöön. Hautausasioita voi tulla hoitamaan myöhemmin mihin tahansa hautaustoimistoomme. Kuljetuksen voit tilata päivystyspuhelimesta 050 3471555. 

Pitkän matkan kuljetukset koko Suomessa hoituvat myös kauttamme.

Ulkomaille tai takaisin Suomeen 

Hautaustoimistomme hoitaa tarvittaessa kaikki tarvittavat paperit ja toimenpiteet puolestanne. 

Järjestämme vainajien kuljetukset ulkomaille ja kotiutukset Suomeen. Kannattaa olla yhteydessä sen maan konsulaattiin, mihin vainaja viedään. Konsulaatista saatte tiedon tarvitsemistanne asiakirjoista. Asiakirjat ja vainajalle tehtävät toimenpiteet vaihtelevat tilanteen ja maan mukaan, mihin vainaja aiotaan viedä.

Suurin osa maista vaatii, että vainaja asetetaan arkun sisälle laitettuun sinkkisuojaan. Tavallisesti vainajalle tulee tehdä myös formalisointi. 

Jos Suomen kansalainen kuolee ulkomailla. Ensimmäisenä on hyvä tarkistaa, onko hänellä voimassa oleva matkavakuutus. Jos on, yleensä vakuutusyhtiö hoitaa puolestanne kaikki vainajan kotiutukseen liittyvät järjestelyt. 

Lisätietoja:
Minna Nikulainen
logistiikkavastaava
010 76 66510
minna.nikulainen(at)sok.fi

Ensiluokkainen kalusto. Kuljettajat alansa ammattilaisia.